Ljuvlig sommartårta från Ven

Gör så här:

Lägg kex i en matberedare och häll i smör, kakao och kokos. Kör till en jämn massa. Tryck ut i botten på en springform, ca 18 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden, men spara ca 1/2 dl för att smälta gelatinet i. Krama ur vattnet från gelatinet och smält i den resterande grädden. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner choklad och äggulor i den vispade grädden. Dela upp den vispade grädden i två skålar. Rör i flädersaften i en av skålarna. Mixa jordgubbar släta och rör ner i den andra skålen. Rör till sist snabbt ner lika mycket av det smälta gelatinet i båda skålarna. Häll först ut flädermoussen i formen och bred ut jämnt. Häll sedan på jordgubbsmoussen och bred ut jämnt. Ställ formen i kylen i minst 2 timmar. Dekorera tårtan med vispad grädde, hackad vit choklad färska bär och blommor.

8-10 portionerMedelMax 45 min

Ingredienser

200 g digestivekex
100 g Smör
2 msk kakao
2 msk kokos
11 gelatinblad
300 g vit choklad

1 l Vispgrädde
4 äggulor
1 ½ dl flädersaft
400 g jordgubbar
2 dl Vispgrädde
50 g vit choklad
färska bär
ätbara blommor