Ljummen rotsakssallad med äpple och brysselkål
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
3 morötter
3 palsternackor
5 rödbetor
4 gulbetor
½ rotselleri
2 msk olivolja
250 g brysselkål
1 äpple
200 g kantareller
2 msk smör
½ dl valnötter
½ dl hasselnötter
blandad grönsallad
salt
peppar
2 dl Crème Fraîche Gourmet Senap och Dragon
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skär rotsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en påse, häll på olja och krydda med salt och peppar. Lägg sedan rotsakerna på en plåt och baka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Halvera brysselkålshuvudena och koka i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Skär äpplet i bitar. Smält smöret i en stekpanna. Fräs svamp, äpple och brysselkål. Rosta nötterna i en varm och torr stekpanna. Blanda rotsaker med äpple, svamp och brysselkål. Strö grönsallad runt om den ljumma salladen. Servera med Crème Fraîche Gourmet Senap och Dragon.
sallad,vegetariskt
