Liten potatis- och lökomelett
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
8 färskpotatisar
1 liten gul lök
Smör
salt och peppar
3 kvisttomater
6 ägg
1 dl Matlagningsgrädde
2 msk hackad gräslök
Till garnering:
dill, gräslök
Gör så här
Tvätta, skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Låt svalna. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör utan att den tar färg, smaka av med salt och peppar. Låt löken svalna. Koka upp vatten i en kastrull och doppa tomaterna i cirka 15 sekunder, dra sedan av skalet. Skär dem i 4 klyftor och ta bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda ägg och grädde, smaka av med salt och peppar. Blanda i lök, potatis skuren i bitar, tomat och gräslök. Slå upp omelettsmeten i ugnsfasta portionsformar och baka dem i ugnen, 175° cirka 15 minuter.
Servera omeletterna ljumma. Garnera med dill och gräslök.
Tips!
Omeletten är även god kall och fungerar bra som picknickmat.
forratt,smaratter
