Liten potatis- och lökomelett

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

8 färskpotatisar
1 liten gul lök
Smör
salt och peppar
3 kvisttomater
6 ägg
1 dl Matlagningsgrädde
2 msk hackad gräslök

Till garnering:
dill, gräslök

Gör så här

Tvätta, skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Låt svalna. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör utan att den tar färg, smaka av med salt och peppar. Låt löken svalna. Koka upp vatten i en kastrull och doppa tomaterna i cirka 15 sekunder, dra sedan av skalet. Skär dem i 4 klyftor och ta bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda ägg och grädde, smaka av med salt och peppar. Blanda i lök, potatis skuren i bitar, tomat och gräslök. Slå upp omelettsmeten i ugnsfasta portionsformar och baka dem i ugnen, 175° cirka 15 minuter.
Servera omeletterna ljumma. Garnera med dill och gräslök.

Tips!

Omeletten är även god kall och fungerar bra som picknickmat.

forratt,smaratter