Linssoppa med chorizo och rostad vitlöksfraiche
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
1 hel vitlök
3 dl Crème Fraiche
salt och peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser
1 lagerblad
ca 8 dl vatten
150 g färska chorizokorvar
12 cocktailtomater
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg in hela vitlöken i ugnen
i 20 minuter eller tills vitlöken är mjuk. Låt
svalna. Tryck ut hälften vitlöksklyftorna i en skål
och häll i crème fraiche. Krydda med salt och
peppar. Rör eventuellt i mer vitlök efter smak.
Gör nu soppan. Hacka löken fint och bryn i en
gryta. Pressa i vitlök. Finhacka chili och lägg
i tillsammans med tomatpuré. Lägg i linser och
lagerblad. Häll på vatten. Låt puttra i 20 minuter.
Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Rosta tomaterna i ugnen i tills de börjar få lite
färg. Skär korvarna i små bitar och stek i en
stekpanna. Lägg ner korven i soppan och låt
puttra med. Lägg upp soppan. Toppa med
tomater och en klick crème fraiche .
huvudratt,soppor
