Linguine med räkor och cocktailtomater
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
600 gram skalade räkor, så stora som möjligt
400 gram Linguine
20 st cocktailtomater
1 st fänkål, skivad
1 klyfta vitlök
1 fiskbuljongtärning
1 knippe persilja
1 st citron
3 dl Flytande Crème Fraiche
1 msk smör
1 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här
1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta ordentligt.
Koka pastan al dente och häll sedan av. Spara ett par
deciliter av pastavattnet.
2. Hetta under tiden upp smör och olja i en stor
kastrull på medelhög värme. Stek tomaterna i cirka
10 minuter tills de börjar bli mjuka. Lägg i fänkålen,
vitlöksklyftan med skal samt buljongtärningen efter
halva tiden och stek med.
3. Lyft upp tomaterna och vitlöksklyftan ur
stekpannan, lägg i räkorna, häll över den Flytande
Crème Fraichen och addera strimlat skal från en citron.
Salta och peppra.
4. Lägg pastan i stekpannan och häll eventuellt på lite
pastavatten om såsen är för tjock. Rör runt och lägg
upp på ett stort fat och toppa med persilja och de
stekta tomaterna.
huvudratt
