Lingon- och kolapaj

  • 10 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

125 g Svenskt Smör
2 msk socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk vatten

Fyllning:
3 dl Vispgrädde
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
3-4 dl lingon

Gör så här

Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Grädda pajskalet i ugn, 200º, 15-20 minuter. Blanda grädde, socker och sirap. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Lägg i lingonen och rör om. Häll lingonkolan i pajskalet strax före serveringen.
Servera gärna med kall vispad grädde smaksatt med kanel.

efterratt