Lime- och citronpaj

  • 12-14 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl Vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft
av 1 lime och 1 citron

Till garnering:
1 skivad lime

Till servering:
3 dl Vispgrädde

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Vispa ägg och socker pösigt och rör i resten av ingredienserna. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200°, ca 30 minuter. Låt kallna. Garnera med tunna limeskivor. Servera med vispad grädde.

efterratt,pask