Laxmousse med örtsås
- 6-8 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
200 g kokt lax
5 gelatinblad
10 cm purjolök
100 g skalade räkor
3 dl Gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk löjrom eller stenbitsrom
salt
Örtsås:
2 dl Gräddfil
2-3 msk dijonsenap
2 dl hackad dill
salt och peppar
Till garnering:
dill eller vattenkrasse
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och smält dem enligt anvisning påförpackningen. Finfördela laxköttet, finhacka purjolök och räkor. Blanda med gräddfil, majonnäs och löjrom. Smaksätt med salt. Rör till sist i det smälta gelatinet. Häll smeten i en oljad form. Låt moussen stelna i kylen 3-4 timmar.
Blanda gräddfil, senap och dill. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen mogna i kylen några timmar.
Garnera laxmoussen med dill eller vattenkrasse. Servera med örtsåsen.
forratt,saser
