Laxmousse med örtsås

  • 6-8 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

200 g kokt lax
5 gelatinblad
10 cm purjolök
100 g skalade räkor
3 dl Gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk löjrom eller stenbitsrom
salt

Örtsås:
2 dl Gräddfil
2-3 msk dijonsenap
2 dl hackad dill
salt och peppar

Till garnering:
dill eller vattenkrasse

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och smält dem enligt anvisning påförpackningen. Finfördela laxköttet, finhacka purjolök och räkor. Blanda med gräddfil, majonnäs och löjrom. Smaksätt med salt. Rör till sist i det smälta gelatinet. Häll smeten i en oljad form. Låt moussen stelna i kylen 3-4 timmar.
Blanda gräddfil, senap och dill. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen mogna i kylen några timmar.
Garnera laxmoussen med dill eller vattenkrasse. Servera med örtsåsen.

forratt,saser