Laxkuber med senapscrème

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

500 g lax
4 stora potatisar
10 skogschampinjoner
eller stenmurklor
1 tsk finhackad färsk dragon
1 dl Vispgrädde
1 dl Crème Fraiche
1 msk vitvinsäger
1 msk grovkorning senap
salt och peppar

Gör så här

Tärna potatisen och stek den i smör och olja. Salta och peppra. Låt potatisen bli genomstekt. Skär laxen i kuber och stek på medelvärme i panna med smör och olja. Skär svampen i mindre bitar och lägg i pannan efter ca 5 minuter. Låt svampen få vacker färg.
Tillsätt till sist dragon och potatis. Blanda försiktigt, så att laxbitarna inte faller isär.
Koka samman ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp maten vackert på tallrikar och ringla såsen över.

huvudratt