Lax- och skaldjurslasagne

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
1,5 msk chilisås
300 g bladspenat
200 g rökt lax
200 g skalade räkor
5 dl Crème Fraiche
2 dl riven Allerum Präst
400 g färska lasagneplattor
smör till stekning
salt
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Hacka vitlöken och stek den i smör. Tillsätt tomater, chilisås, bladspenat och fräs i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Strimla laxen och vänd ner laxen och räkorna i spenatblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med ost. Varva lasagneplattor, spenatblandning och crème fraiche i en ugnsfast form. Avsluta med crème fraiche. Grädda i ca 25 minuter.

huvudratt