Lax med senapstäcke och krämig sås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé á 150 g
2 msk fransk senap
1 dl finriven parmesan
2 dl fiskbuljong
2 dl Vispgrädde
11/2 msk vetemjöl
1 skvätt vitt vin
salt och peppar

Till servering:
sockerärter
pressad potatis

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop senap och ost och bred det över laxbitarna. Stek dem i ugn, i max 10 minuter. Laxen ska vara knappt genomstekt, då är den som godast. Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt gärna med en liten skvätt vitt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 4-5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera laxen med sås,sockerärter och pressad potatis.

huvudratt