Lammsoppa med rotfrukter

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

300 g högrev av lamm
2 msk Smör
200 g frysta eller färska grytgrönsaker, t ex morot, kålrot, selleri, palsternacka
5-6 potatisar
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
1 liter kalvbuljong
2 lagerblad
4 svartpepparkorn
1 tsk paprikapulver
4 vitlöksklyftor
salt och peppar

Till servering:
1 dl Crème Fraiche

Gör så här

Skär köttet i grytbitar och bryn i smör i en rejäl kastrull. Häll på grytgrönsaker, potatis, tomatpuré och mjöl. Rör om ordentligt och späd med buljong. Tillsätt kryddor och hela vitlöksklyftor. Låt soppan koka på svag värme i minst 2 timmar. Skumma och späd ev med mer buljong eller vatten. Krydda med salt och peppar. Häll upp soppan i varma skålar och lägg i en klick crème fraiche. Servera gärna med ett gott bröd.

huvudratt,soppor