Lammrygg med potatiskaka

  • 4-6
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

4–6 portioner
800 g lammrygg
1 kg potatis
1 vitlöksklyfta
4 dl vispgrädde
Salt
Peppar
Bakplåtspapper
4 dl vatten
4 dl socker
1 kvist rosmarin
500 g blandade
cocktailtomater
2 dl Crème Fraîche
Gourmet Ramslök

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Putsa lammryggen och stek runt
om för att få en stekyta, salta och peppra. Stek färdigt
i ugn tills innertemperaturen är 56°. Låt köttet vila
i 5–10 minuter innan servering.

Sätt ugnen på 150°. Skala potatisen och riv den fi nt.
Pressa ur allt vatten från potatisen. Blanda med vitlök
och grädde, smaka av med salt och peppar. Klä en form
(20 x 25 cm) med bakplåtspapper och häll i blandningen.
Lägg även bakplåtspapper ovanpå potatiskakan.

Baka i ugnen i ca 60 minuter. Låt potatiskakan
kallna innan den skärs upp. Värm potatiskakan
innan servering.

Koka ihop en lag på socker och vatten tillsammans
med en rosmarinskvist. Slå den varma lagen över
tomaterna och låt dem ligga där tills de har svalnat.

Servera lammryggen med potatiskaka, syltade tomater
och en klick Crème Fraîche Gourmet Ramslök.

huvudratt