Lammfärs med harrisa
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
1 gul lök
1 msk tomatpuré
500 g lammfärs
1 ½ tsk harrisa
410 g kikärtor på burk
4 tortillas/pitabröd
65 g ruccola
2 polkabetor
½ knippe rädisor
4 soltorkade tomater
2 dl Crème Fraiche
bladspenat
salt och peppar
Gör så här
Hacka löken fint och fräs i ett stekjärn. Lägg i tomatpuré och låt fräsa lite innan du lägger i färsen. Häll i kikärtor. Blanda i harrisa, ta lite i taget för att få färsen så stark som du vill ha den. Låt fräsa ett par minuter så att färsen blir klar. Smaka av med salt och peppar. Värm brödet. Lägg på ruccola. Hyvla betor tunt och skär rädisor i bitar. Strimla soltorkade tomater. Lägg på alla grönsaker och toppa med färs. Klicka på crème fraiche. Strö över persilja och krydda med lite salt och peppar.
Tips!
För att få in ännu mer grönsaker i maten kan man blanda rivna morötter i färsen.
huvudratt
