Kycklingsauté smaksatt med gremolata

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Max 45 min

Ingredienser

1 kyckling
1 fänkål
3 tomater
5 dl Matlagningsgrädde

Gremolata:
1 knippa persilja
3 vitlöksklyftor
2 citroner
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

Stycka kycklingen i lår, filéer och vingar, behåll skinnet. Dela låren och filéerna i 2 delar. Skölj och skär fänkål och tomater i skivor. Bryn kycklingdelarna i smör. Lägg över dem i en vid gryta eller panna. Lägg fänkål och tomater mellan kycklingbitarna. Slå över grädden och sjud i 10–15 minuter. Finhacka persiljan och vitlöken. Riv skalet på citronerna och pressa sedan ur saften och blanda med persilja och vitlök. Blanda med olivoljan och smaka av med salt och svartpeppar. Bred gremolatan över kycklingen när det återstår 5 minuter av tillagningen. Servera direkt ur grytan, gärna med bulgur eller dinkelkorn.

huvudratt