Kycklingpaj med frasigt täcke

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 gul lök
1/3 purjolök
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
200 g blandade svampar
2 dl vitt vin
3 dl Matlagningsgrädde
1 tärning kycklingbuljong
1 msk majsstärkelse
2 smördegsplattor
1 ägg
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär löken i bitar och bryn i ett stekjärn. Skär kycklingen i mindre bitar. Pressa i vitlök. Dela svamparna och låt steka med. Häll på vin och grädde. Lägg i buljongtärning. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll i majsstärkelse om såsen känns för tunn. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i ugnsfasta portionsformar. Kavla ut smördegen och täck formarna. Skär av kanterna. Pensla med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och servera gärna med en grönsallad.

huvudratt