Kycklingburgare med hamburgerdressing
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
600 g kyckling- eller kalkonfilé
1-2 ägg
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk Smör
Dressing:
3 dl Gräddfil
2 msk mild chilisås
1 msk bostongurka
salt och peppar
Till servering:
8 portionsbröd
2 skivade tomater
1 skivad rödlök
grönsallad
Gör så här
Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt och låt mogna. Kör kycklingfilén i matberedare till en slät färs. Rör den smidig med ett eller två ägg, beroende på hur tjock färsen är. Den ska vara ganska lös. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna. Forma fina biffar och stek dem guldbruna i ca 4-5 minuter. Servera burgarna med dressing, sallad, tomat och lökskivor.
huvudratt
