Kycklingbullar med basilika, pinjenötter och ost
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
100 g ost, Allerum Herrgård
1 kruka basilika
350 g kycklingfärs
1 ägg
25 g pinjenötter
1/2 tsk salt
svartpeppar från kvarn
vetemjöl
1/2 dl Marsalavin
1 dl kycklingbuljong
3 msk Smör
2 paket färsk pasta
Till servering:
hyvlad Allerum Herrgård
pinjenötter
ruccola
Gör så här
Hacka lök och vitlök. Riv osten och hacka basilikan grovt. Blanda samman allt med kycklingfärs, ägg, pinjenötter, salt och peppar. Provstek gärna en smakklick i mikrovågsugnen. Gör 20-24 bullar och rulla dem i vetemjöl. Stek dem ca 15 minuter tills de är genomstekta. Ta upp kycklingbullarna ur stekpannan och häll i buljong och Marsalavin. Låt koka ihop lite grann och klicka i några matskedar smör. Smaka av med salt och peppar. Håll köttbullarna varma i såsen. Servera till färsk pasta som linguine eller tagliatelle.
Strö över hyvlad ost, pinjenötter och ruccola vid servering.
huvudratt
