Kyckling i gräddig vitvinssås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

700 g lår- eller kycklingfilé
1 gul lök
200 g champinjoner
1-2 hackade vitlöksklyftor 
Smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
eller matlagningsvin
2 dl Vispgrädde
2 msk vetemjöl
salt och peppar

Gör så här

Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med hackad vitlök. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med t ex pressad potatis och sallad.

Tips!

Tips! Vill man förstärka smaken av svamp kan man vispa ned 1-2 msk champinjonkräm i grytan.

huvudratt