Kyckling i gräddig vitvinssås
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
700 g lår- eller kycklingfilé
1 gul lök
200 g champinjoner
1-2 hackade vitlöksklyftor
Smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
eller matlagningsvin
2 dl Vispgrädde
2 msk vetemjöl
salt och peppar
Gör så här
Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med hackad vitlök. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med t ex pressad potatis och sallad.
Tips!
Tips! Vill man förstärka smaken av svamp kan man vispa ned 1-2 msk champinjonkräm i grytan.
huvudratt
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/086KORN.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.HMJ5qVH7K2XWZWtaAtD-LRrlKJlCBRra6JUMG-C-Cxk)