Kuvertbröd med ostar och katrinplommonpuré
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
25 g jäst
1 1/2 dl Mjölk
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk socker
100 g Smör
svarta vallmofrön
20 torkade katrinplommon
1/2 dl punsch
ca 1/2 dl olivolja
Gör så här
Lös jästen i kall mjölk.Vispa upp ett av äggen och häll i det. Arbeta in mjöl, socker och smör. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen till en rektangel på ca 30×60 cm. Vispa upp det andra äggen och pensla på den utkavlade degen. Vik därefter degen tre gånger, skär ut bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla även ovansidan av bullarna med det uppvispade ägget och strö på rikligt med vallmofrön. Baka i ugn, 250°, i ca 10 minuter, tills bröden får fin färg.
Grovhacka plommonen och låt dem marineras i punschen i 30 minuter. Mixa plommonen i matberedare och späd med olivolja medan mixern går.
smaratter
