Kryddig chili

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
800 g högrev
1 burk hela tomater
2 msk kalvfond
1 tsk chiliflakes
2 tsk kanel
2 tsk rökt paprikapulver
1 lagerblad
1 tsk spiskummin
1 ½ chilifrukt
4 dl vatten
2 msk BBQ-sås
salt och peppar
2 dl Crème Fraiche
nachos
koriander
lime

Gör så här

Hacka löken och fräs den i en gryta. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré. Skär köttet i bitar och bryn det. Lägg ner köttet i grytan, häll i fond, tomater, kryddor, hackad chili och vatten. Låt puttra i cirka två timmar eller tills köttet är riktigt mört. Dra sönder köttet och blanda i BBQ-sås. Smaka av med salt och  peppar. Toppa chilin med koriander och pressa över lite lime. Servera med en generös klick crème fraiche och nachos.

huvudratt