Kronärtskocka med dragonemulsion

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Kronärtskockor 4 st
Morötter, späda 16 st
Små lökar 16 st
Vitlöksklyftor 4 st
Lagerblad 2 st
Timjanskvistar 4 st
Olivolja 2 msk
Vitt vin 1 dl
Salt ½ tsk
Vatten
Salt och peppar

Dragonemulsion:
Smör 250 g
Äggulor 2 st
Citronsaft
Dragon, färskplockad 1 dl

Gör så här

Bryt av stjälken och skala kronärtskockorna. Skala lökarna och morötterna. Hetta upp oljan och fräs kockabottnarna, lök, morötter och vitlök några minuter. Tillsätt vin och kryddor. Häll på vatten så att det täcker och låt sjuda under lock ca 15 minuter. Låt svalna i spadet. Skira smöret och mixa det sedan med dragon. Vispa äggulorna fluffiga över vattenbad och tillsätt dragonsmöret försiktigt. Blir den för tjock späd med lite vatten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Håll varm. Tag upp kockorna och ta bort skägget. Dela i 4 bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med löken och morötterna samt lite av kokspadet. Smaka av med salt och peppar. Arrangera på tallrikar och servera med dragonsåsen och lite friterad dragon.

huvudratt