Krämig pasta med krispig blomkål

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

½ blomkålshuvud
400 g spagetti
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
3 dl Matlagningsgrädde
50 g valnötter
Allerum XO

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär blomkålen i små bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen. Blanda runt då och då och ta ut när blomkålen fått en gyllenbrun färg. Koka pastan. Strimla purjolöken och fräs i en stekpanna. Pressa i vitlöken. Finhacka chilin och lägg i. Häll på grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner den nykokta pastan och blomkålen. Strö över krossade valnötter och riven ost.

huvudratt,vegetariskt