Krämig kyckling med oliver och vitt vin

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

4 kycklinglår
lök
färsk rosmarin
1 ½ dl vitt vin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl Crème Fraiche
svarta oliver
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklinglåren. Fräs
kycklingen på båda sidorna i en het panna med smör.
Lägg över i en smord ugnsfast form. Hacka löken och fräs den i
samma panna tillsammans med grovt hackad färsk rosmarin. Häll
på vitt vin, vatten och tillsätt en buljongtärning. Koka buljongen i
3 minuter. Rör i crème fraiche och koka upp. Smaka av
med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i
ugnen i cirka 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Dekorera med svarta oliver och färsk rosmarin. Servera till kokt ris.

Tips!

Det finns många snygga
ugnsfasta formar i emalj.
Dessa kan ställas direkt
från ugnen på matbordet!
Väljer du t ex att servera
rädisor eller späda
morötter till maten, låt
blasten sitta kvar.
Vackert i sig!

huvudratt