Krämig kalvfärs

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kalvfärs
2 msk tomatpuré
1 aubergine
1 squash
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
½ msk oregano
½ msk basilika
3 dl Matlagningsgrädde
salt och peppar

pasta

Gör så här

Hacka lök fint och bryn i en gryta. Pressa i vitlök.
Bryn färs och rör i tomatpuré. Skär aubergine och
squash i mindre bitar och lägg ner i grytan. Häll på
tomater, vatten och buljong. Låt puttra i 30 minuter
men gärna längre om du har tid för färsen kommer
bara att smaka bättre. Rör i kryddor och grädde.
Smaka av med salt och peppar. Koka pasta.
Servera pastan med kalvfärsen. Riv gärna över ost
och servera lite grönt till.

huvudratt