Krämig fisk och skaldjursgryta

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk fiskfond
3 dl vitt vin
3 dl Matlagningsgrädde
1 citron
300 g lax
300 g torsk
1 fänkål
4 morötter
200 g musslor
100 g skalade räkor
dill
salt och peppar

Gör så här

Strimla purjolök och fräs i en gryta. Pressa i
vitlök. Häll i vatten, fond, vin och grädde.
Riv i skalet från citronen och pressa i saften.
Skär fisken i bitar och lägg ner. Låt puttra i ett
par minuter. Skär fänkålen tunt. Skär morötterna
i tunna strimlor. Lägg ner grönsakerna
i grytan och låt dem bli bara precis mjuka. Lägg
i musslor och lägg på locket ett par minuter
så att musslorna öppnar sig. Strö över räkor.
Hacka dillen och strö över. Smaka av med salt
och peppar. Servera grytan med lite bröd för
att få upp den goda såsen.

Tips!

Krydda gärna grytan med kummin efter smak
för en annorlunda twist.

huvudratt