Kräftsoppa med sting

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 morötter
1 lök
1 msk Smör
250 g kräftskal
2 msk mjöl
8 dl fiskbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl Vispgrädde
1 knippa sockerärter
2 dl skalade kräftstjärtar
4 msk Crème Fraiche
1 krm cayennepeppar
svartpeppar och salt

Till garnering:
dillkvistar

Gör så här

Skala morötter och lök. Skär dem i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och fräs morot, lök och skal, ca 5 minuter. Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra 20 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter. Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärterna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och garnera med dillkvistar.

forratt,huvudratt,soppor