Kräftsallad
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
200 g sockerärter
200 g haricots verts
200 g broccoli
1 gul paprika
1/2 purjolök
1 knippa rädisor
blandad sallad
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
8-10 kräftstjärtar per person
2 dl Crème Fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chili
salt och peppar
Till garnering:
1 knippa gräslök
Gör så här
Sätt på en kastrull med saltat vatten. Lägg sockerärterna och haricots verts i en hålsil och doppa i det kokande vattnet. Låt broccolin koka några minuter. Låt grönsakerna rinna av. Skär paprikan i mindre bitar och purjolöken i fina strimlor. Skölj och ansa rädisorna. Arrangera sallad på ett fat tillsammans med de övriga grönsakerna. Droppa olja och vinäger över grönsakerna. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Blanda kräftstjärtarna med crème fraiche, tomatpuré, sweet chili, salt och peppar. Lägg upp kräftstjärtarna i mitten på fatet och garnera med klippt gräslök.
forratt,sallad
