Köttfärspaj med smak av chili
- 6 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
115 g Svenskt Smör
2 msk Crème Fraiche
Fyllning:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
300 g köttfärs
Svenskt Smör
3 ägg
2 dl Lätt Crème Fraiche Sweet Chili
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven ost
Gör så här
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet 10 minuter. Fyll pajen med något av recepten till höger och grädda den försiktigt.
Skala, finhacka lök och vitlök. Tärna moroten. Fräs detta tillsammans med köttfärsen i lite smör. Låt fyllningen svalna något innan du rör ned ägg och crème fraiche. Krydda med salt och nymald svartpeppar till den styrka som passar vuxna – eller barn. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, toppa med riven ost och grädda klart i 200° i 15-20 minuter, beroende på pajformarnas storlek.
huvudratt
