Köttbullar i tandoorisås och banankräm

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

600 g lamm- eller nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
saften av 1 citron
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås:
2 dl tomatjuice
2 dl buljong
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 tsk tandoorikrydda
1 tsk maizena

Banankräm:
1 banan
1/2 finhackad rödlök
2 dl Crème Fraiche
1 tsk färsk eller
torkad mynta

Till servering:
jasminris
kokt broccoli

Gör så här

Blanda ingredienserna till färsen och rulla köttbullar. Stek dem i smör. Koka ihop tomatjuice och buljong till ungefär hälften. Vispa ned grädde och tandoorikrydda samt maizena utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg ned köttbullarna i såsen allt eftersom de blir färdiga. Blanda ingredienserna till bananröran. Servera med jasminris och broccoli.

huvudratt