Korvtapas med ostkräm och fikon
- 8 st
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
8 skivor korv, salami eller chorizo
1 dl riven ost, Allerum Präst
1 dl Crème Fraiche
2 färska fikon
4 msk honung
salt och svartpeppar
Till garnering:
rosmarin
Gör så här
Torka korvskivorna på bakplåtspapper i ugn, 100°, i ca 1 timme tills de är torra. Låt svalna. Blanda samman ost och crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt. Höj värmen till 200°. Dela fikonen i kvartar. Lägg på en plåt och baka i 10-15 minuter. Spritsa eller lägg en klick ostkräm på varje korv. Toppa med ett kvarts fikon. Ringla över honung och garnera med rosmarin.
smaratter
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/korvtapas.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ1cmwiOiIvL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIwLzA0L2tvcnZ0YXBhcy5qcGciLCJhbHQiOiIiLCJ3aWR0aCI6MTg3LCJoZWlnaHQiOjE3MCwiX19pc2ltYWdlIjp0cnVlLCJhbGxvd2VkU2l6ZXMiOlsiMTIwMHg2MzAiLCIzMDB4MzAwIiwiMTIwMHhBVVRPIiwiNjAweEFVVE8iLCIzMDB4QVVUTyIsIjEyMDB4NjMwIiwiODAweDYwMCIsIjYwMHg2MDAiLCIxMDB4NjUiLCIxMDB4QVVUTyIsIjExMHg4MiIsIjc1MHhBVVRPIiwiMTAwMHhBVVRPIiwiMTIwMHg4MDAiLCIxMjAweEFVVE8iLCI2MDB4NDAwIiwiMTkyMHhBVVRPIiwiOTYweEFVVE8iLCIxOTIweDEwMDAiLCI5NjB4NTAwIiwiNDgweDI1MCIsIjIwMHgxNTAiLCIyMjV4MTcwIiwiMjI1eEFVVE8iLCJBVVRPeDgwMCIsIkFVVE94NjAwIiwiQVVUT3g0MDAiLCJBVVRPeDMwMCIsIkFVVE94MjAwIiwiMjI5eDMwMCIsIjIwMHgzMDAiLCIzNjh4QVVUTyIsIjQ1MHgzNDAiLCI1MDB4QVVUTyIsIjc1MHg1MDAiLCI2MnhBVVRPIiwiN3gxMCIsIjd4MTIiLCI3eDE2IiwiN3gzIiwiN3g0IiwiN3g1IiwiN3g2IiwiN3g3IiwiN3g4IiwiN3g5IiwiMXgxIl0sImltYWdlVmVyc2lvbiI6InY2IiwiZm9jdXMiOnsieCI6MC41LCJ5IjowLjV9LCJpYXQiOjE3MjIwNTY0NDR9.zqoKRuyxddPDdrVmZ9bi336S1XH0zmF8lTcsy7Wd7Io)