Korv Forsell med picklade äpplen

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

400 g falukorv

½ gul lök

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

2 dl Gourmet fraiche Dill & Citron

Salt

Seppar

 

Picklade äpplen:

1/2 dl ättika

1 dl socker

2 dl ljummet vatten

2 äpplen

 

3 dl ris

Grönsallad

Gör så här

Börja med de picklade äpplena. Rör ihop ättika, socker och vatten. Skär äpplena i bitar och lägg ner i lagen. Skär falukorven i strimlor och hacka löken. Fräs lök, lägg i korven och låt den få färg. Rör i tomatpurén och låt den fräsa. Häll i vatten och Gourmet fraiche. Smaka av med salt och peppar. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Servera korven med ris, picklade äpplen och sallad.

huvudratt