Kolakaka med valnötter

  • 8 - 10 bitar
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

2 ägg
3 dl strösocker
200 g smält Smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Kolakräm:
2 dl Vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 g Smör
100 g mörk blockchoklad

Till garnering:
100 g valnötter
färska bär

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver.
Rör till en jämn smet. Smörj och bröa en kakform. Grädda kakan i ugn, 200°, 20 minuter eller tills kakan precis stelnar. Koka ihop vispgrädde, socker och sirap ca 20 minuter. Gör ett kulprov*. Rör ner smör och choklad och rör tills det smält. Bred kolakräm över kakan. Garnera med valnötter och bär. Ställ svalt fram till servering.

*Droppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Kan smeten formas till en kula är den klar.

efterratt