Kolafyllda chokladformar

  • ca 25 stycken
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

125 g ljus mjölkchoklad
25 knäckformar av aluminium

Kola:
1 dl Vispgrädde
1-1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Pensla insidan på knäckformarna med choklad. Ställ dem kallt så att chokladen stelnar. Spara resten av chokladen till senare. Blanda ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Smält under omrörning. Koka kolasmeten tills den börjar tjockna, 15-30 minuter. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet. Låt smeten svalna något. Fördela kolasmeten i chokladformarna. Täck kolan med resten av den smälta chokladen. Förvara chokladformarna i kylen.

Tips!

Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en liten kula som ska vara seg och ganska fast.

efterratt,jul