Knäckebröd med crème fraiche, citron och dill
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
0,25 g torrjäst
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk ljus sirap
8 dl vetemjöl
5 dl rågmjöl
1 msk salt
2 dl Crème Fraiche
2 citroner, skalet
1 knippe dill
Gör så här
Häll jästen i en matberedare. Fyll på med ljum matlagningsgrädde och rör om tills jästen är upplöst, tillsätt sirap.
Blanda samman alla torra ingredienser och häll sedan i matberedaren. Kör degen i matberedaren i 10 minuter och låt den sedan stå och jäsa 30 minuter under en bakduk.
Sätt ugnen på 180 grader. Kavla degen tunt, avsluta med att kavla med en kruskavel eller nagga med en gaffel. Tryck ut runda bitar med hjälp av en skål. Täck det utkavlade knäckebrödet med ett tunt lager crème fraiche. Riv citronskal och finhacka dill och fördela detta över knäckebrödet. Lägg 2 knäckebröd på varje plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills de börjar få lite färg. Låt bröden svalna på ett galler.
smaratter
