Knäck-klubbor
- 30 st
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl Vispgrädde
1 msk Smör
5 polkagrisar
½ dl sötmandel
Gör så här
Koka sirap, socker och
grädde i en tjockbottnad
kastrull i ca 45 minuter.
Rör runt då och då.
Gör ett kulprov*. Häll
ut klickar, ca 1 msk, på
bakplåtspapper. Lägg
på klubbpinnar och häll
sedan på lite knäcksmet
till så att pinnarna täcks.
Hacka polkagrisar och
sötmandel och strö över.
Låt klubborna stelna.
Tips! Ställ dem gärna i
frysen en stund innan
servering.
*Häll några droppar av smeten i kallt vatten. Rulla en
kula med fingrarna. Om den håller är smeten färdig.
efterratt,jul
