Knäck-klubbor

  • 30 st
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl Vispgrädde
1 msk Smör
5 polkagrisar
½ dl sötmandel

Gör så här

Koka sirap, socker och
grädde i en tjockbottnad
kastrull i ca 45 minuter.
Rör runt då och då.
Gör ett kulprov*. Häll
ut klickar, ca 1 msk, på
bakplåtspapper. Lägg
på klubbpinnar och häll
sedan på lite knäcksmet
till så att pinnarna täcks.
Hacka polkagrisar och
sötmandel och strö över.
Låt klubborna stelna.
Tips! Ställ dem gärna i
frysen en stund innan
servering.

*Häll några droppar av smeten i kallt vatten. Rulla en
kula med fingrarna. Om den håller är smeten färdig.

efterratt,jul