Karamelliserade nektarinhalvor med amarettogrädde
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
4 nektariner eller persikor
4 msk råsocker
skal av 1 lime
3 msk finhackade hasselnötter
3 msk finhackade pinjenötter
50 g Smör
Amarettogrädde:
1 dl Vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk amaretto
Till garnering:
citronmeliss
Gör så här
Halvera nektarinerna och lägg dem med snittytan uppåt. Strö över råsocker, limeskal och nötter. Hyvla över smöret. Karamellisera frukten i ugn, 200°, i 6–8 minuter. Vispa upp grädden med vaniljsocker och amaretto. Lägg upp nektarinerna på fat och toppa med amarettogrädde. Garnera med citronmeliss.
Tips!
Om du använder konserverad frukt bör sockermängden halveras.
efterratt
