Karamelliserade nektarinhalvor med amarettogrädde

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4 nektariner eller persikor
4 msk råsocker
skal av 1 lime
3 msk finhackade hasselnötter
3 msk finhackade pinjenötter
50 g Smör

 

Amarettogrädde:
1 dl Vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk amaretto

Till garnering:
citronmeliss

Gör så här

Halvera nektarinerna och lägg dem med snittytan uppåt. Strö över råsocker, limeskal och nötter. Hyvla över smöret. Karamellisera frukten i ugn, 200°, i 6–8 minuter. Vispa upp grädden med vaniljsocker och amaretto. Lägg upp nektarinerna på fat och toppa med amarettogrädde. Garnera med citronmeliss.

Tips!

Om du använder konserverad frukt bör sockermängden halveras.

efterratt