Kalvrygg med sommargrönsaker och potatiskompott

  • 4-6
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

800 g kalvrygg
10 vårlökar
10 gröna sparrisar
12 rädisor
4 späda morötter
800 g färskpotatis
1 bunt dill
1 rödlök
2–3 dl Crème Fraîche
Gourmet Ramslök
Salt
Peppar
Citron

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Putsa och bryn köttet i lite smör.
Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsfast form
och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 56°.

Skölj vårlökarna, sparrisen och rädisorna. Skala
morötterna. Dela grönsakerna i mindre bitar och fräs
dem i lite smör. Smaka av med salt och peppar.

Koka potatis och dillstjälkar i saltat vatten. Hacka
rödlöken. Krossa potatisen och blanda med Crème
Fraîche Gourmet Ramslök och den hackade rödlöken.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite rivet
citronskal.

Servera gärna med rödvinssås med lite hackad dill i.

Tips!

Denna rätt är även god med fläskfilé.

huvudratt