Kalljästa briocher

  • ca 20 bullar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

25 g jäst
1 dl Mjölk
3 ägg
2 msk strösocker
1 tsk salt
200 g mjukt Smör
6 dl vetemjöl

1 ägg
1 msk Mjölk

Gör så här

Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i mjölk och knäck i äggen. Rör så att jästen löser sig. Häll i socker och salt. Skär smöret i bitar och lägg i. Jobba in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Lägg plastfolie över bunken och ställ in i kylen över natten. På morgonen så sätter du ugnen på 200°. Dela degen i bitar och forma bullar. Låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och mjölk. Grädda dem mitt i ugnen i ca 7 minuter. Ta ut och njut av dina nybakade bullar.

Tips!

Detta bröd är också perfekt som hamburgerbröd.

efterratt