Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
400 g fläskfilé
2 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk finstött rosmarin
Marinad:
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt
Äppelsås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Klappa in kryddblandningen i köttet och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn 20 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten.
Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
huvudratt
