Kalkonköttbullar med grönsakspasta

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

600 g kalkonfärs
3 msk ströbröd
1 ägg
1/2 dl hackade örter
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
5 dl Matlagningsgrädde
1–2 vitlöksklyftor
2 squash
4 morötter

Gör så här

Blanda färs med ströbröd, ägg och örter. Hacka lök
och vitlök fint och blanda ner. Krydda med salt och
peppar. Rulla köttbullar och stek i smör.

Häll grädde i en kastrull. Pressa i vitlök och
smaka av med salt och peppar. Låt såsen bli varm.
Hyvla morötter och squash tunt på en mandolin eller
med en osthyvel. Lägg ner i såsen och låt bli varma.
Se bara till att de inte kokar sönder. Servera köttbullarna
med grönsakspasta och sås.

huvudratt