Kaksnittar med tranbär och nötter

  • 20 st
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

200 g Smör
4 dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker
4 ägg
2 apelsiner
½ msk ingefära
5 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

4 dl Vispgrädde
1 msk strösocker
1 dl tranbär
1 dl hasselnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Riv
apelsinskal och blanda i tillsammans med ingefära. Rör i mjöl och
bakpulver. Blanda väl. Häll i smöret. Lägg bakplåtspapper i en långpanna
och häll i smeten. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär kakan
i bitar. Vispa grädde och socker. Lägg en klick grädde på varje bit. Hacka
tranbären och hasselnötterna grovt och strö över.

efterratt