Julig fiskgryta

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 röda paprikor
2 msk fiskfond
4 dl vitt vin
2 dl Vispgrädde
3 dl Crème Fraiche
5 stjärnanis
0,5 g saffran
1 apelsin
300 g lax
300 g torsk
200 g musslor
200 g skalade räkor
1 röd chili
salt och vitpeppar

Gör så här

Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i smör i en gryta. Skär fänkål och paprika i bitar och lägg i grytan. Häll i fond, vin, grädde, Crème Fraiche, stjärnanis och saffran. Låt puttra ett par minuter. Riv apelsinskalet och tillsätt det. Skär fisken i bitar och lägg ner. Låt koka med ett par minuter. Lägg i musslorna och låt puttra med tills de öppnar sig. Dra kastrullen från plattan och blanda i räkorna. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att strö över finhackad chili.

jul,soppor