Jordgubbstårta

  • 8-10 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

12-15 digestivekex
50 g Smör
5 dl Kesella med vaniljsmak
3 dl Vispgrädde
2 dl jordgubbssylt

Till garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss

Gör så här

Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter.
Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frysa ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som ”smälter” direkt på tallriken till lagom ättemperatur. Garnera med jordgubbar vid servering samt citronmeliss.

efterratt