Jordgubbstårta
- 8-10 bitar
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
12-15 digestivekex
50 g Smör
5 dl Kesella med vaniljsmak
3 dl Vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
Till garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss
Gör så här
Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter.
Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frysa ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som ”smälter” direkt på tallriken till lagom ättemperatur. Garnera med jordgubbar vid servering samt citronmeliss.
efterratt
