Jordgubbar på flarn med flädergrädde

  • 6 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Flädergrädde:
2 dl Vispgrädde
1/2 dl koncentrerad flädersaft

Vispa grädden och tillsätt flädersaften.

Till servering:
12 tunna havrekakor

Klicka på flädergrädden och garnera med marinerade jordgubbar.

Havreflarn (ca 24 st):
75 g Skånemejerier Smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 msk Mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rör ner samtliga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små ”bollar” av smeten. Provbaka ca 5 minuter i mitten av ugnen. Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.

efterratt