Jordgubbar på flarn med flädergrädde
- 6 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
Flädergrädde:
2 dl Vispgrädde
1/2 dl koncentrerad flädersaft
Vispa grädden och tillsätt flädersaften.
Till servering:
12 tunna havrekakor
Klicka på flädergrädden och garnera med marinerade jordgubbar.
Havreflarn (ca 24 st):
75 g Skånemejerier Smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 msk Mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rör ner samtliga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små ”bollar” av smeten. Provbaka ca 5 minuter i mitten av ugnen. Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.
efterratt
