Italiensk vitlökspotatis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

600 g kokt kall potatis
2 pressade vitlöksklyftor
1 rödlök
1/2 grön zucchini
2-3 dl Lätt Crème Fraiche
2 krm oregano
Smör, salt och peppar
2 dl riven Herrgård

Gör så här

Skiva potatisen. Skala och klyfta rödlöken och skiva zucchinin. Fräs rödlöken, vitlöken och zucchinin utan att den får färg. Tillsätt crème fraiche och låt koka någon minut. Vänd ner potatisen och osten. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C övervärme. Lägg potatisblandningen i en ugnsfast form, gratinera i ugnen 5 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

Denna potatisanrättning passar utmärkt till det mesta, som grillat kött, kryddig korv o s v.

vegetariskt