Italiensk laxsida med brödsallad

  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

Laxsida

1 st laxsida på 1–1,5 kg, ben- och skinnfri
2 kvistar rosmarin
5 dl Crème Fraiche Parmesan och Basilika
1 msk Smör
3 st vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar

Brödsallad

½ stor baguette
1 st romansallad
200 gram grillad paprika i lag
2 st buffelmozzarella
20 st cocktailtomater, delade i halvor
2 st avokado
1 kruka basilika
½ dl olivolja
½ citron, pressad
½ msk honung
1 tsk dijonsenap
100 gram Allerum® Herrgård® XO
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 110 grader.

2. Lägg ner laxen i ett fat med höga kanter. Häll
på crème fraiche, lägg på smöret i små klickar,
vitlöksklyftorna och rosmarinet. Salta och peppra
ordentligt och ställ in laxen i mitten av ugnen tills den
har en innertemperatur på 55 grader.

3. Bryt baguetten i mindre bitar och stek i en torr
panna på medelhög värme tills det får ordentligt
med färg.

4. Blanda ihop olivolja, citron, honung och dijonsenap
till en marinad. Salta och peppra.

5. Bryt mozzarellan och paprikan i mindre bitar.
Skär upp avokadon i stora tärningar.

6. Lägg upp brödet, salladen, tomaterna, mozzarellan
och paprikan på ett stort fat. Häll över dressingen och
toppa med basilikabladen och hyvlad ost.

huvudratt