Inlagd aubergine
- 6-8 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
7 kryddpepparkorn
½ aubergine
½ rödlök
1 morot
2 dl Crème Fraiche
1 lime
1 finhackad chili
2 msk hackad koriander
salt och peppar
Gör så här
Häll ättika, socker, vatten, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull och låt koka upp. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor och skär sedan till lagom stora ”sillbitar”. Lägg ner auberginen i lagen. Skär löken och morötterna i bitar och lägg ner. Ställ in i kylen över natten. Häll av lagen från auberginen. Rör samman crème fraiche med skal och saft från lime, chili och koriander. Blanda i aubergine och smaka av med salt och peppar.
adventsbrunch,forratt,jul,smaratter
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/inlagd_aubergine.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.TOjZ9wkGRWzLUOolbot-7W8CZ8HmIU9-DmseY57gzB0)