Indisk gryta med smak av spiskummin

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

400 g grytbitar av lamm eller nöt
2 stånd fänkål
2 stora morötter
6 potatisar
1 bit blomkål
200 g gröna bönor
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
3 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 1/2 dl Mellangrädde
salt och peppar

Till servering:
jasminris
chutney

Gör så här

Skala och tärna alla grönsaker. Fräs dem i smör och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i köttet, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i 20 minuter. Häll på grädden och låt det koka i 10-20 minuter beroende på vilket kött du valt (lamm blir färdigt mycket snabbare). Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och gärna indiska friterade brödkakor s k pappadums (finns på hyllan med asiatiska varor).

huvudratt