Hummersandwich med jordärtkocksoppa och kaprisyoghurt

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

Hummersandwich:
4 skivor kavring
1 kokt hummer
50 g sockerärter
1/2 schalottenlök
1/2-1 msk pressad citronsaft
50 g babyspenat
salt och peppar

Jordärtskocksoppa:
400 g jordärtskockor
1/2 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
4 dl Matlagningsgrädde
salt och peppar

Kaprisyoghurt:
1 dl Matyoghurt
2 msk kapris

Gör så här

Soppan: Skala och dela jordärtskockorna i mindre bitar. Hacka och fräs schalottenlök och vitlök i lite smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockorna och koka med mjölk och vispgrädde tills de är mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Om det behövs, späd med mjölk till rätt konsistens.
Blanda matyoghurt och kapris.

Hummersandwich: Skala hummern och dela köttet i mindre bitar. Strimla sockerärterna tunt på längden och finhacka schalottenlöken. Blanda samman sockerärter, lök, citronsaft, spenat och hummer. Smaka av med salt och peppar. Dela kavringen diagonalt, rosta i stekpanna med lite smör så den blir krispig på utsidan och mjuk i mitten.

Vid servering: Mixa soppan skummig och häll upp i små soppskålar. Servera med hummersandwich och kaprisyoghurt.

forratt